Home » » Review Filem Ombak Rindu

Review Filem Ombak Rindu


Filem Sinopsis Ombak Rindu:-
filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di K.L untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.
Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.
Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi.

Tajuk Filem:
Ombak Rindu

Pengarah: Osman Ali

Penerbit: Astro Shaw Sdn. Bhd.

Dipawagam: 01 Disember 2011

Pelakon Ombak Rindu:
Aaron Aziz
Maya Karin
Lisa Surihani
Bront Palarae
Azizah Mahzan
Zaidi Omar
Normah Damanhuri

12 ulasan:

raja nurul ain raja jamam berkata...

lama sudah saya tunggu <3

Tanpa Nama berkata...

ta boleh donlot ka?

rena kerolyne kim lee berkata...

good story..

Tanpa Nama berkata...

terbek.....

Symie berkata...

hehe ati suke

Tanpa Nama berkata...

sudah kena band.tak dpt tgk lg..hukhukhuk

Tanpa Nama berkata...

yang di tunggu kunjung tiba

Tanpa Nama berkata...

la, dah lama tunggu. bru keluar. btw thanks! :)

Tanpa Nama berkata...

xbezzzz............!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Dah x boleh tonton lagi....kena removed

Tanpa Nama berkata...

takde cerita baru ke ? harihari bukak takde pon cerita baru ? apaa laa

Tanpa Nama berkata...

nyirap lak aku tkleh bukak bgai citer ni . apsal kau tkot tk laku ke sb org curi tgok citer yg kau bru nk tayang ni ? HAHA , astro . puiiii~

Catat Ulasan