Home » » Osama Laden Mati atau Tidak?

Osama Laden Mati atau Tidak?

Nampaknya ada pihak membuat pembohongan kononnya Osama Bin Laden telah mati tersebar ke seluruh dunia..Siapa kata Osama Bin Laden meninggal, gambar tersebut cuma telah disuperimpose oleh pihak Amerika. Wallahualam...

Berita paling gempar hari ni dah tentunya mengenai kematian pejuang Syahid, Osama Bin Laden, pemimpin gerakan Al - Qaeda.

Pemimpin Al - Qaeda tu dikhabarkan terbunuh dalam peristiwa tembak - menembak melibatkan pihak Amerika Syarikat.

Pengumuman mengenai kematian Osama itu telah dibuat oleh Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama dalam satu sidang media hari ini.

Jenazah Osama yang menjadi buruan Amerika Syarikat lebih satu dekad lalu ditemui didalam sebuah rumah besar di Ibu Negara Pakistan.

Turut dilaporkan bahawa diantara empat orang yang ditemui dirumah tersebut termasuk anak lelaki kepada Osama.

Selama ini, Osama Bin Laden telah dikaitkan dengan tragedi 11 September yang menyaksikan keruntuhan World Trade Center di New York.

Serangan tersebut KONONnya dikaitkan dengan gerakan Al - Qaeda sehingga mengakibatkan peperangan di Negara Afganistan.

Walaupun tanpa sebarang bukti yang kukuh, Amerika tetap membuat pendirian bahawa pihak yang bertanggungjawab terhadap serangan tersebut adalah Al - Qaeda yang diketuai oleh Osama Bin Laden.

Semua bukti yang ada telah di fabrikasikan oleh pihak Kerajaan Amerika agar seluruh rakyat dunia mempercayai dakyah pembohongan mereka itu.

Mereka jelas tidak mempunyai sebarang bukti diatas setiap dakwaan yang dibuat, namun disebabkan kekuatan mereka menipu, semua orang percaya cerita yang mereka buat.

0 ulasan:

Catat Ulasan