Home » » Sinopsis Filem Rasuk

Sinopsis Filem Rasuk


Sinopsis Rasuk:- Sebuah kisah seram yang membongkar misteri sebuah banglo Melayu lama. Banglo Melayu yang terbina sejak dari zaman pemerintahan Jepun itu kelihatan indah dan teguh dengan keceriaan penghuni silih berganti tanpa sebarang gangguan sehinggalah dengan kehadiran sepasang suami isteri Arman dan Melati. Arman, seorang pengarah fotografi bersama isterinya Melati, bersetuju untuk mendiami banglo tersebut yang cukup indah dan tenang jauh dari hiruk pikuk kebisingan kota. Misteri bermula apabila Melati secara tidak sengaja telah terlanggar batu tanda yang terletak di kawasan rumah tersebut.


Setelah kejadian itu Melati berada dalam keadaan lemah dan mudah pengsan. Pelbagai kejadian aneh juga berlaku selepas itu. Zaiton, ibu Melati yang datang melawat Melati dan Arman telah meninggal dunia secara mengejut. Kejadian itu benar-benar mengejutkan Melati dan Arman. Peristiwa itu juga umpama menghidupkan sesuatu yang sudah lama ‘mati’. Setelah kejadian itu, Melati banyak mengelamun dan berkhayal sendiri. Dia sebenarnya telah dirasuk oleh roh jahat yang cuba untuk membalas dendam yang secara tidak sengaja telah di’bangkit’kan oleh Melati. Keadaan bertambah rumit apabila Melati diganggu makhluk itu semasa ketiadaan Arman. Melati telah di cabul tanpa disedari. Akibat dari itu, Melati tidak bermaya dan tubuh badannya terdapat kesan-kesan lebam. Doktor berpendapat yang Melati miliki dua personaliti yang mana dia mampu mencederakan dirinya untuk kepuasan. Arman sama sekali menyangkal dakwaan itu. Arman yang keliru lalu menuduh semua yang berlaku adalah angkara Mail si tukang kebun. Namun begitu Melati menidakkannya kerana Mail membantunya ketika dia dalam keadaan di’ganggu’.

Mail, tukang kebun yang ‘bodoh-bodoh alang’ telah lama berkhidmat di rumah tersebut dan tahu apa sebenarnya yang berlaku. Selepas kejadian itu kehidupan Arman dan Melati diganggu oleh makhluk tersebut. Arman diganggu tanpa disedari apabila makhluk tersebut berupa seperti Melati. Arman terpedaya sehingga mampu meragut nyawanya ketika berada di dalam hutan di belakang banglo tersebut. Arman kemudiannya telah diselamatkan oleh orang asli.

Arman semakin runsing, akhirnya dia dibantu oleh Ustaz Ghazali untuk menyelesaikan gangguan tersebut. Ustaz Ghazali sememangnya sedari awal sudah mengetahui keadaan banglo tersebut melihat kepada hal-hal ganjil yang berlaku terhadap Arman dan Melati. Mail akhirnya membongkar cerita bahawa semasa zaman pemerintahan Jepun, seorang tentera Jepun telah digantung sehingga mati di rumah tersebut kerana cuba menggoda gadis Melayu bernama Melati. Melati berjaya memperdaya tentera Jepun tersebut dengan ‘menggoda’nya ke bilik. Di dalam bilik tentera tersebut telah ditangkap dan dibunuh. Sejak dari kejadian itu keluarga Melati tidak tinggal di situ lagi. Akhirnya dengan bantuan Ustaz Ghazali dan berbekalkan ilmu dan ayat-ayat suci Al Quran akhirnya roh jahat yang menganggu tewas.Tajuk Filem:
Rasuk

Pengarah:
S. Baldev Singh

Penerbit:
White Merpati Entertainment Sdn. Bhd.

Dipawagam:
23 Jun 2011

Pelakon Rasuk:
Fouziah Ghous
Iqram Dinzly
Sidek Hussain
Fauziah Nawi
Khir Mohd Noor


10 ulasan:

budak yang comot~ berkata...

bengong lah doktor tu asyi gelak je..

Tanpa Nama berkata...

thank you..dpt juga tengok citer ni..

Tanpa Nama berkata...

blh than la..
bgos untk pnduan kpd semua org..

Tanpa Nama berkata...

best best .... thanks upload ... ^_^

Tanpa Nama berkata...

kuat btl hntu jepun tu..lawak tba2

Tanpa Nama berkata...

eeerrr serammm.....nye

Tanpa Nama berkata...

melatii... melatii... melatii... MELATIIIII.. *opocot* adoiii..

Tanpa Nama berkata...

seram x cite ney..???muzik dye jer dah mnyeramkn..:(

amirulnan berkata...

web baru sama je dengan berita www.amirulnan.webs.com
yang lagi bagus

Tanpa Nama berkata...

knape doktor gelak sebab die skit jiwa,
knape hntu 2 wat mta juling sbab cenang tgk umah 2 t'blik..
knape bila hntu mgmuk jari die wt cm rock je hahahahah..
bkn seram lwk huhuhuh...

Catat Ulasan